Bubblan

 

En nära släkting till Tummen upp, men reglerna skiljer sig faktiskt lite.
Antal kort: 52
Antal spelare: 4-8
Given: Alla spelare får fyra kort var.
Spelet går ut på: att samla på samma valör och försöka få fyrtal.
Så spelar man: Förste spelaren tar upp ett kort ur leken så att han/hon får 5 kort. Sedan väljer han/hon ett kort av dessa att slänga. Det kort som han/hon slänger skickas vidare till spelaren till vänster. Den spelaren tar upp kortet och väljer därefter ett kort att skicka vidare till nästa spelare till vänster.
Samtidigt tar den första spelaren upp ett nytt kort ur leken och väljer att skicka vidare det eller slänga ett annat kort till spelaren till vänster.
Siste spelaren i ringen slänger korten i en egen hög bredvid leken. Om kortleken tar slut är det bara för den förste spelaren att ta kort ur högen i stället.
När en spelar fått fyrtal blåser han/hon upp sina kinder till en bubbla, men låtsas för övrigt inte om något utan fortsätter att spela och skicka vidare kort. Om man ser någon med uppblåsta kinder ska man själv också blåsa upp kinderna, och fortsätta spela. Den siste som upptäcker de uppblåsta kinderna förlorar.

Om man vill kan man fortsätta med att den som förlorar åker ut och resten fortsätter att spela…

Sharing is caring!

10 kommentarer

  1. Hi man ska a 4 kort var tack ni som säger att man ska ha 4 kort var.och om man vill kan man ha 7 kort ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

     
    1. Kul spel men det är svårt att vinna om man inte tittar på motståndarna ♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️

       

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.