Etthundra Regler

 

Etthundra är ett riktigt simpelt spel som man kan spela så fort man äger en tärning. Ett löjligt enkelt tärningsspel men samtidigt ett av de allra roligaste. Du behöver bara en enda tärning och papper och penna!
Man ska samla poäng genom att slå med tärningen. 2 till 6 ger lika många poäng som tärningen visar. 2 = 2 poäng, 3 = 3 poäng osv

Slår du däremot en 1:a nollställs dina poäng och turen går över till näste spelare.

Vinner gör den som lyckas samla ihop 100 poäng. Du kan alltså ha 99 poäng och slå en etta och därmed hamna på noll igen.

Sharing is caring!

3 kommentarer

 1. Etthundra kallas också Kasta gris. En något intressantare variant är Stora grisen. Då kör man med två tärningar i stället. I varje omgång får man kasta om tärningarna ända tills man antingen stannar (och lägger till de samlade tärningsögonen till totalpoängen) eller kastar en etta med en eller båda tärningarna. I det senare fallet får man 0 (noll) poäng i omgången och turen går över till nästa spelare.

   
 2. Jag hoppas att spelet är tänkt att spelas i omgångar och det endast är omgångspoängen som nollställs när någon rullar en etta. Annars förstår jag inte vad man ska ha papper och penna till..

   
  1. Det är ju ett barnspel. De är inte säkert Att alla kan räkna. Om jag skulle spela det här med Mina små kusiner hade jag behövt Att räkna för tre olika spelare ( och visst, eat kan man ju göra om man här bra minne men…) det blir ganska krångligt.

    

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.