Femkortskille

 

Femkortskille, 4-8 deltagare.

Insatser ges till potten. Deltagarna får 3 kort var. Sedan följer budgivning. I tur och ordning får deltagarna välja om de vill gå med, passa eller lägga sig.

Den förste som bestämmer sig för att gå med måste höja insatsen. Det är dock förbjudet att lägga mer än vad som redan finns i potten.

Den som lägger sig, den lämnar spelet och förlorar sin insats. Den som passar kan köpa in sig senare genom att betala lika mycket som den som betalat mest. Om alla passar så blir det omgiv.

Om bara en går med så vinner denne potten utan spel. De som är kvar efter budgivningen får ytterligare 2 kort var. Den bland de återstående som sitter närmast till vänster om given, denne lägger ut ett kort med framsidan upp. Näste måste lägga högre eller lika högt kort, om hon kan. Osv.

Den som lagt det högsta kortet tar hem sticket. Denne lägger ut ett nytt kort. Osv tills alla kort är utlagda. Den som tar hem sista sticket får ur potten hämta sin insats och lika mycket till.

Övriga spelare måste däremot till potten lägga lika mycket som de redan satsat. Spelet kan även vinnas genom att man på hand har 3 kort av valörerna blare, potta och krans.

Kallas även Knackkille.

Sharing is caring!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.