31

 

31, 3-7 deltagare, 52 kort.

Spelarna får 3 poäng var när de startar. Sifferkorten har sina vanliga värden. Bildkorten är värda 10. Äss är värda 11. Spelarna får 3 kort var. Nästa kort är början till högen och läggs med framsidan upp. Resten av leken bildar talongen.

I tur och ordning tar spelarna upp talongens översta kort eller högens översta kort. Ett av ens gamla kort läggs sedan på högen med framsidan upp. Om en spelare får 31 i en färg på hand, då lägger hon upp sin hand och spelet avslutas.

Övriga förlorar då en poäng var. Om en spelare som kommer i tur anser att hon har bra kort, då får hon knacka. Övriga spelare får nu i tur och ordning spela ett kort var. Då turen kommer tillbaka till den som knackade lägger alla upp sina kort.

Den eller de som har det lägsta prickvärdet i sin bästa färg förlorar varsin poäng. Skulle någon i den sista rundan ha fått 31 så avbryts spelet och betalningen görs på det förut nämnda sättet. När bara en person återstår får hon överta alla de poäng som de andra ursprungligen hade.

Sharing is caring!

8 kommentarer

  1. Enkelt, men roligt spel som dessutom passar utmärkt för att spela om pengar. Istället för 3 poäng så har man, låt oss för enkelhets skull säga 3 enkronor. Den som förlorar rundan lägger en krona till potten. Den som sitter kvar i spelet längst vinner hela potten. Självklart kan man göra det mer intressant med 3 guld-tior eller ännu högre insatser.

     

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.