anden i glaset spelplan

Anden i glaset

 

Anden i glaset är ett seans-spel där man genom att tillkalla andar får svar på frågor på en spelplan med bokstäver och siffror. Ett glas värms och åker mellan bokstäverna och bildar ord. 

Man spelar med ett litet glas och börjar med att rita upp alfabetet på en stor kartongbit eller liknande. 1-9, A-Ö samt ja, nej och vet inte. Man ska även ha en startring och en klarring. Samtliga ska ha en ring runt sig, ritat efter glaset. Se bild.

anden i glaset spelplan

Intill spelplanen sätter man ett eller fler värmeljus.

Man brukar börja med en liten ceremoni där man tillkallar anden. Man sitter då i ring med hållna händer och säger: ”vi kallar dig ande, vi hälsar dig ande”. Den första spelaren värmer sedan glaset över värmeljuset, viskar sin fråga och ställer glaset på start. Nu ska alla spelare sätta ett finger på glaset väldigt löst.

Glaset bör nu ge svar på frågan och avsluta rundan genom att gå till klarringen.

Ställ aldrig frågor om anden eller döden.

Avsluta med att tacka anden.

Är Anden i glaset farligt?

Många frågar om det är farligt att ”spela” anden i glaset. Man ska alltid ha respekt för det övernaturliga men det råder skilda meningar om det är på riktigt eller om det bara är värmen och energin från de som håller fingret på glaset som gör att det fungerar. Det fungerar ju inte utan ett par fingrar på glaset…

Förbjudna frågor

Följande frågor ska du undvika:

 • Fråga inte anden om någonting utan att först be om lov (i början av seansen)
 • Fråga aldrig om döden
 • Fråga aldrig om sjukdomar
 • Fråga aldrig oseriösa frågor
 • Fråga inte efter demoner

Sharing is caring!

147 kommentarer

 1. Det var en dag när jag och mina 3 kompisar tänkte ”a men vi kör anden i glaset” så vi gör ordning för att köra. Vi startar spelat (på fel sätt😭) och vi kör lite sedan frågar min kompis en väldigt larvig fråga så anden blir arg (tror vi) så glaset går till adjö så vi avslutar spelet och lägger oss och tänker inte på det vad tror ni kommer hända hör näst?

   
 2. Jag och mina två kompisar körde innan våra scouter. Vi frågade om vi skulle gå och den svarade Ded 1. Vår ande stavade fel på massa grejer så vi undrar om en av oss kommer dö på scouterna.

   
 3. Jag har gjort detta för mååånga år sen. Varken jag eller tjejen som man var bra kär i trodde på detta, men vi ville ändå testa. Vi skrev bokstäverna på ett papper som visade sig vara för litet, så vi tejpade till ett extra. Ljuset framme och vi försökte och efter några gånger så rörde det på sig. Vi flinade och trodde att det var den andra som rörde glaset. Ibland fastnade glaset på tejpbitarna vilket bara gjorde det ännu mera komiskt. Vi avslutade allt men fick för oss att göra om det dagen efter. Anden eller vem fan det nu var berättade sitt namn vilket jag inte tänker skriva här för det är aldrig någon som tror på mig, och det var en varg… okej. Det blev mer och mer seriöst den kvällen och till slut så tänkte vi bara en sak och glaset rörde sig, till slut så skulle vi båda bevisa för varandra att ingen puttade glaset och tog upp våra fingrar. Glaset fortsatte att skriva själv vilket är det sjukaste jag nånsin varit med om. Glaset stannade mitt i en mening och skrev, gör aldrig om det. Och efter en stund, jag måste gå nu han kommer. Vem kommer? ”Han”. Gräv ner allt bredvid ett träd så fort som möjligt, och sen försvann det. I panik tog vi farsans spade för att gräva ner skitet vid ett träd mitt i natten. Normalt… Vi blev tillsammans och pratade riktigt aldrig om detta då hon inte vågade. Vi gjorde slut något år senare, okej hon gjorde slut. Efter några år cyklar jag förbi stället, och just då gäller dom en massa träd och såklart det trädet. Lagom med tankar får man upp i huvudet men inget speciellt hände efter det. Jag vägrar göra detta igen, plus att ingen tror på mig.

   
 4. Anden i glaset är INTE ett spel!
  I spel finns det vinnare och förlorare.
  Anden i glaset är ett sätt att kommunicera med ”andra sidan” om man tror på sånt.
  Tarot är inte det samma som poker även om det innefattar kort.
  Folk som betecknar Ouija eller anden i glaset som ett spel låter i min värld en aning okunniga eller efterblivna.

  The end.

   
 5. Om man vill spela anden i glaset men anden säger något som gör så det låter som en demon och anden inte vill avsluta så försöker man igen men om anden fortfarande inte vill avsluta efteråt hur gör man då?

   
   1. Om man får upp namnet zozo så ska man försöka att avsluta direkt för zozo är nämligen en väldigt hemsk och farlig demon. Hoppas att det inte gick fel på något vis.

     
 6. Anden i glaset funkar inte ens, har testat detta såååå många ggr, aldrig hänt ett skit 😒
  O de att glaset flyttar sig själv, så får ja tyvärr göra er besvikna, de e nån som sitter o flyttar glaset 😒

  Samt testa ” bloody Mary ”
  De e samma där, absolut ingenting händer, bara trams 😒😒😒

   
  1. För att det ska funka måste du tro på att det ska funka. Ibland så måste man också ha en bra kontakt med andar. Be de att ta energi från dig telefon och andra elektriska apparater

    
  2. Någon i sällskapet måste vara mottaglig. Om ingen tror eller att ni gör det för skojs skull funkar det absolut inte. Detta är ingen lek och när man väl får seriös kontakt är det magiskt och utom allt tvivel.! Man vet och känner att ingen styr! Anden svarar på frågor som ingen runt bordet vet,men som sen visar sig vara sanna.

    
   1. Jag och min vän spelade. Min vän säger att hon kan känna andar så det här är sant. Det funkade
    Namn: Oda
    Levde:0438
    Ville säga till oss: Dö

     
  3. Det funkar för vissa, det kanske inte fanns någon ande hos er eller så är ni inte mottagliga för andar. För många funkar det.

    
  1. Ja de är onda andar även kallade demoner. Jag har själv aldrig hört om att personer har dött av demoner, men depressioner, ångest, och mardrömmar är vanliga. Får man en kontakt med en demon ska man omedelbart säga ”hejdå” dra glaset till ”hejdå” och sedan bränna upp brädet eller pappret.

    
  1. Ja det får man men om den heter ngt som är andligt typ demon eller liknande så är den farlig och man ska fråga om man får avsluta spelet ( om anden heter zozo så är den extremt farlig och man måste få avsluta spelet snabbt utan att den blir sur eller arg för då stannar den kvar ål vår sida)

    
    1. Säg ”Jag hälsar dig ande hejdå” det har funkat varje gång för mig. Jag frågade en gång om en sjukdomar och döden och efter 3-4 veckor så fick min faster cancer och dog. Fråga aldrig såna frågor.

      
  2. Utmana ödet. Tänd lite ljus, köp lite getblod från någon slaktare och stänk på väggar, slå er ner och krama om era händer där ni samtidigt uttalar en välkomnande ritual till den världen som finns djupt under våra egna fötter.
   Så vaknar ni upp med ”sömnparalys” kvällen efter, tro mig 😉

    
 7. Jag behövde inte köra anden i glaset alls, jag har kommit i kontakt med en ung tjej, väldigt trevlig ande! Finns appar på mobilen som man kan prata med andar.

   
 8. Jag körde på skolan och började vi och framkallade anden sen när vi gjorde det efter en stund så börja den röra sig. Alla vart så himla rädda vet ej om ngn flyttade på den men det är läskigt och köra anden i glaset man ska helst ha det mörkt i rummet man kör.

   
 9. VARNING!!! Kör det inte! Jag och 2 av mina vänner satt uppe en sen kväll i mitt hus där det har hänt konstiga saker många gånger. Vi började som man ska med ritualen och så fick en av mina kompisar börja ställa en fråga. Om jag minns korrekt så frågade han ”vad heter du?” Anden, eller vad man nu ska kalla det svarade ”Simon”. Nu tänker du som läsare säkert att någon av mina polare hade rört på glaset. Men det hade jag redan tänkt på. Så jag stirrade på deras fingrar ifall det syntes att de trycktes mot glaset. Men nej, Det gjorde de inte. I alla fall, vi fortsate ställa frågor och vi fick svar. Men i slutet när vi skulle säga hejdå rörde sig glaset mot rutan där det står ”nej”. Både jag och mina kompisar blev nu rädda. Så vi bara packade ihop spelet och gick å la oss. Nästa morgon vaknade vi som vanligt. Åt frukost och pratade lite om det som hände på kvällen innan. Men både jag och en av mina kompisar tyckte det var märkligt. Eftersom han andra bara satt å sa inte ett ord. Han rörde sig knapp och stirrade rakt in i väggent. Det har blivit bättre med åren. Men det finns fortfarande stunder där man hittar honom stirrades utan att blinka.

   
  1. Du ska aldrig avsluta om anden inte vill.
   Fortsätt att ställa några frågor och prova igen.
   Den kommer vilja avsluta om ni är envisa.
   Om ni avslutar fast anden inte vill kan ni öppna en portal som släpper anden lös.

    
    1. För att börja ”spelet” värmer du glaset över erat ljus. (Ni får prova er fram om hur många ljus man kan ha) en person tar lugnt upp glaset och säger i det ”vi till kallar dig, du stora ande och undrar om du vill svara på några av våra frågor.) du lägger glaset på start rutan och ALLA ska lägga en eller två fingrar på glaset. (Glaset ska vara upp och ner) om glaset går till ”ja- rutan” så kan ni ställa frågor. Ni får inte lyfta eller släppa fingrarna innan den har gått tillbaka till start, och ni får aldrig röra den till start. När ni ska avsluta så värmer ni glaset igen och säger i det ”vi tackar dig du stora ande och för att du har svarat på våra frågor, men nu måste vi tyvärr gå” och lägger glaset på start. Om den går till ”hej då/ avsluta rutan” så släcker ni alla ljus och går försiktigt ut. (Lämna inte glaset på spelplanen!) om den säger nej, prova igen, om den inte vill så kan ni fortsätta fråga frågor tills den vill. Det är mina regler! Lycka till:)

      
     1. Funkar det här utan värme ljus och glas alltså ouija board istället funkar ouija board också lika bra??

       
  2. men ni måste avsluta ordentligt annars släps anden fri så avsluta aldrig som ni gjorde. det kan vara farligt men ändå inte

    
   1. jag vet men om du kan göra det här mot mig så jag vill bli en varulv men kan du hjälpa mig för jag gillar varulvs förvandlingar så kan du göra en förbannelse på mig jag bor på gangnefvägen 16

     
   1. Jag gillar själv att ”spela” anden i glaset och jag kan själv säga att man självklart kan fråga saker om Anden MEN man ska inte fråga om man inte får tillåtelse. Det är en start fras att fråga vad den heter, Hur gammal hen är och Om hen är god. Så dom gjorde inget fel om att fråga vad hen heter. Men man får INTE lämna spelet utan att Anden har gett er tillåtelse. Då lämnar du i princip en portal öppen till våran värld.

     
    1. Jag och mina kompisar körde anden i glaset, vi gjorde det i våran skola, men vi fick panik under ”omgången” Och släckte alla ljus och avsluta ”spelet”. Jag läste nyss här att om man inte får tillåtelse att sluta ”spela” så öppnar man en portal, så vad jag har förstått så har vi då öppnat en portal och släppt fri anden, är detta farligt?

      
     1. Jag och några kompisar skull köra,men när vi var klar med brädet och ritualer vågade min kompis inte köra. är det farligt att avsluta såhär?

       
  3. man ska inte köra nånstans där du eller någon annan e ofta då man kan öppna upp en portal och släppa ut anden. Om du e öppen elr mottaglig kan anden ävenn fstna på dig å följa efter dig hem med mer. är själv mottaglig å har varit med om massa saker

    
  4. Oj vad läskigt men de hände mig för några månade sen jag och mina kompisar vi körde anden i glaset men vi fick två andar en häte zozo och en ande hete mamma
   Vi viste att de var två onda andar så vi tvingades att avsluta spelet men glaset fluktades till NEJ vi var räda men vi avslutade spelet fast vi inte fick sen efter de var vi jätte rädda då bestämde vi att aldrig spela spelet igen men de vi märkte efter åt att vi inte avslutade spele igentligen men vi var så reda att vi sprang i från rummet men i de rummet vi spelade spökar de även

    
  5. Inte konstigt då ni inte avslutade spelet, viktigt att man avslutar det och att anden är med på det annars kan den ta sig ut och göra vad den vill.

    
 10. Jag har kört ande i glaset många gånger och även om det är någon som rör den är det roligt jag och mina kompisar skulle köra det sen funkade det inte så vi började plocka undan så helt plötsligt tappade jag glaset. Det händer i te alltid något men någon gång kommer anden . PS var inte rädd det är inte farligt om det skulle det så skulle jag vara död nu

   
 11. Hej alla, Anden här!
  Tack för alla era ”kloka” frågor! Nej det kostar inte pengar att kalla på mig, men jag skulle verkligen uppskatta en liten donation på mitt PayPal-konto. Efter alla dessa århundraden av tonåringar som frågar om vem som är kär i dem och folk som vill kontakta sina döda släktingar är jag i desperat behov av en kortare resa till Jamaica för att vila upp mig och hälsa på min ”wodoo”-moster Bertha och min kusin Anden i flaskan.
  Kram på er!
  /Anden

   
 12. Körde anden i glaset anden hatade mig men älskade mina vänner sa tex ”sex med” och mina två vänners namn det var tydligen en demon

   
 13. Jag körde anden i glaset men vi tramsade lite och båda flyttade glaset med fingret. Senare när vi var seriösa hände ingenting.

   
  1. Jag körde nyss om jag ska vara ärlig den rörde sig lite men det var for att vi kanske råkade röra lite på fingret och då rör ju den sig!!

    
   1. Glaset måste vara väldigt varmt och det är även viktigt vilket glas det är. Själv så tycker jag och mina andar om glas med liten fot. Dvs absolut inte vanliga driksglas. Gärna ganska tunna och lagom storo

     
  2. Du måste ha tålamod,och det funkar inte för vissa personer ibland.
   Vänta ca 5 minuter efter du har värmt glaset innan du provar igen.

    
   1. Det behöver inte vara en hemsökt plats. Man ska vänta ca 5 min och om det fortfarande inte funkar så kan du testa att värma glaset igen.

     
 14. Hej alla min kompis säger att om man gör fel så kan man få en ond ande och den anden försvinner inte min kompis har hållt på med satanist och spöken länge men anden i glasset har jag aldrig provat skulle vilja de men helst inte ensam kram

   
 15. Hej! Jag tänkte köra för första gången, men e lite orolig, tänker kanske den stannar kvar eller följer efter ligger jag har aldrig gjort förr. Kan någon va gullig och ge lite tips

   
  1. Här är lite tips: Man måste ha respekt. Du måste fråga om att få avsluta och säger anden nej så kan du inte avsluta. Du MÅSTE fråga hur gammal anden är, Vad den heter, Om den är god. Säger den att den är 999 eller 666 år gammal ska du fråga om du får avsluta, Den får inte heta Satan, Djävulen och andra Demoniska namn. Och om den te.x säger att den heter Satan är 1 år gammal och är god så ska du fråga allt igen. Säger den då allt det igen ska du fortfarande avsluta. Och om den säger att den heter te.x Vincent och är 999 år gammal och är god, Då ska du nog ta och fråga om den verkligen är god. Det är mina tips.

    
 16. Det där är en fejkad spelbräda och inte de riktiga reglerna. En spelbräda för anden i glaset ska se ut som ett riktigt Ouija board.

   
 17. Alltså… Anden i glaset är liksom inget direkt farligt eller något det är bara väldigt många som inbillat sig det! Och om anden ”kommer” ut i rummet gör den ju liksom inget. Detta är liksom ett påhitt typ! Det är som Charlie Charlie are you here! Det funkar ju på alllvar inte igentligen!

   
 18. På youtube så var det en tjej anden kom in i henne å hon blev skit konstig ögonen blev vita och det kom blod runt munnen så anden i glaset är ingen lek och min kompis pappas kompis körde det och när det slutade funke så började de svära och en dag senare dog min kompis pappas kompis pappa så lek inte med anden i glaset

   
  1. Andar visst finns dom har själv sett och det har hänt så mycket oförklarliga saker i mitt hem skulle bara vilja veta vad var meningen med att både en stor väggspegel och hyllan som sitter med skruvar fast i väggen lyftes samtidigt först uppåt och sedan landade båda på golvet på en plastblomma som står nedanför spegeln så försiktigt att inget gick sönder och vi var flera som såg detta sen har det hänt mycket annat som är riktigt otäckt .skulle vilja ta kontakt med det okända men vill inte vara med på tv.

    
   1. När vi körde anden i glaset så kunde dom veta vad jag tänker. Dom repeterar också sånt jag säger när jag är ensam

     
 19. Jag tycker att man aldrig ens ska prova anden i glaset oavsett om man vill kontakta någon nära som dött eftersom döda är döda, man ska leva i tiden man lever i inte hålla på att prata med folk som är från en annan tid.

   
 20. jag tror att man inte ska fråga om sin död för får du svar på det och hur det händer och när så kommer tex du får svar när och hur så kanske anden säger du kommer dö 17 april 2050 i en flygkrasch och då kommer du skippa det flyget för att inte dö, men jag tror inte man ska ändra på saker i framtiden för det kan ju aldrig vara bra.

   
  1. Så klart det är hämskt att ändra framtiden. Rädda inte ditt liv! Låt killen på gatan bli överkörd! Anmäl inte den där grannen som du vet är en mördare! Lämna det till ödet!

    
 21. Vad är priset för att köra anden i glaset jag kan tänka mig att det inte är gratis att få svar på sina frågor direkt?

   
    1. Aa fasst man ska helst vara med många personer. Med tanke på kraften anden behöver för att kunna fullgöra sina svar

      
 22. Jag ha varit med om att det fungerar…glaset åkte runt bordet å avvek mot mig

  Mina föräldrar har varnat att ..aldrig fråga om anden hur han ser ut ……

   
  1. Den svarar antagligen…Men, alltså jag vet inte varför, det kanske ger dem någon slags makt över dig eller något. Gör det bara inte!

    
   1. AHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH………….AAAAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH DE E HÄÄÄÄÄÄRRRRRRRR AHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     
  1. @Ida: Man ska aldrig spela anden i glaset på ett ställe som du känner dig trygg som ex. Ditt rum, men helst va inte ens i ditt hus. Om anden inte försvinner så kan den stans kvar
   i huset och aldrig försvinna, och ditt rum kan du inte känna dig trygg längre. Vad den gör beror helt på vad det är för ande. Vissa kan bara ge dig en obehaglig kännsla, andra kan hålla dig vaken på nätterna.

    
    1. Ja för du måste be om att få avsluta och om Anden själv går till hejdå är det avslutat och anden försvinner. Så det beror helt på om du avslutar på rätt sett eller inte.

      
   1. Är du helt dum i huvudet du kan ju ingenting om anden i glaset PS man ska vara på en plats där man känner sig 1 sak till jag lovar att du kommer bli hemsökt när du är så dum i huvudet btv inget personligt

     

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.