Dart

 

Dart – pilkastning, 1 eller fler deltagare, kastpilar, måltavla. Alla deltagare har 3 pilar var som kastas mot tavlan från ett avstånd av 2,5 meter. Tavlans mittpunkt är 1,73 ovan golvet.

I en variant har tavlan ringar, och ett mittfält, med högre poäng ju närmare mitten man träffar. Den som får flest poäng vinner.

En annan variant illustreras i figuren. Poängantalet beror på inom vilken trekant man träffar. I det svarta ytterfältet får pilarna dubbelt mot angiven poäng. En träff i cirkeln innanför ger 25 poäng. I den inre cirkeln får man 3 gånger åsatt poängantal. Träff i mitten ger 50 poäng. Alla börjar med 301 poäng. Från detta dras sedan erhållen poäng. Men för att börja nedräkningen måste man först få minst en träff i fördubblingssektorn. Spelet måste även sluta med en dubbelpoängare. Får man för många poäng på en omgång med alla 3 pilarna så räknas inga poäng alls. Det gäller alltså att få exakt 301 poäng så snart som möjligt för att vinna. Spelar man 2 mot 2 i lag så är poängsumman i stället 501.

 

Sharing is caring!

Be the first to comment

Leave a Reply

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.