UNO Extreme

 

Med en automatisk korthållare och nya kommandokort.


Spelets mål

Första spelaren som når 500 poäng vinner. Första spelaren som lyckas bli av med alla sina kort får poäng för de kort övriga spelare har på handen.

 

UNO EXTREME!® – snabbregler

 

Var spelare tilldelas 7 kort var. Resten av korten läggs sedan i en hög på bordet varav ett kort läggs bredvid i en ”kasthög”. Öppna korthållaren och lag in resten av korthögen med framsidan nedåt. Sätt sedan på korthållaren genom att trycka på ON.

OBS! Kort delas inte alltid ut. Detta behöver inte vara något negativt – du ska ju bli av med korten. När du tryckt på ett korrekt sätt hörs ett “ding” från korthållaren.

 

Spelets gång

Den första spelaren måste nu börja genom att lägga ett av sina kort i ”kasthögen”. Detta kort måste vara i samma färg som det som redan ligger där eller av samma valör. T ex: I kasthögen ligger en röd 7:a – du kan alltså lägga vilket rött kort som helst eller en 7:a I valfri färg.

Du kan även kasta ett så kallat specialkort  (se Specialkort)

Om du saknar kort att lägga måste du klicka på knappen på korthållaren. Om korthållaren inte ger dig något kort (bra för dig) går spelet vidare till nästa person på tur.

Om korthållaren ger dig ett kort måste du plocka upp detta och spelet fortsätter till nästkommande person.

Som i vanlig UNO måste du skrika UNO! när du endast har ett kort kvar på handen. Detta ska skrikas ut så snabbt du lagt till nästsista kort. Glömmer du detta måste du klicka på korthållaren TVÅ gånger! Så fort en spelare blivit av med alla kort räknas poängen och man börjar om på nytt.

 

Specialkort

Reverse – Ändrar riktning på spelet. Spel åt vänster blir spel åt höger och vice versa.

Skip – Spelaren på tur får hoppa over ett “kast”

Wild Card – Detta kan läggas på alla kort. Spelaren som lägger detta kort väljer färg.

Hit 2 – Spelaren på tur måste trycka på knappen på korthållaren två gånger. Denne får även stå över.

Discard All – Lägg detta kort och slang alla kort du har I denna färg. T ex rött kort + alla röda kort.  Kortet läggs över de vanliga korten.

Wild Hit-Fire – När detta kort spelas får spelaren välja färg och spelaren på tur måste klicka på knappen på korthållaren tills det kommer kort, denne spelare får även stå över sin tur.

Trade Hands – Spelaren byter alla sina kort mot en annan spelare (valfri).

Wild All Hit – Spelaren som spelar detta kort får välja färg och alla andra spelare måste trycka på knappen på korthållaren en gång var.

 

Poängräkning

När du går ut får du poäng för korten övriga spelare harp å handen:

Värdekort – 1-9 poäng

Reverse 20 Poäng

Skip – 20 Poäng

Hit 2 – 20 Poäng

Trade Hands – 30 poäng

Discard All 30 Poäng

Wild Card 50 Poäng

Wild Card Hit-Fire 50 poäng

Wild All Hit 50 Poäng

 

Sharing is caring!

8 kommentarer

  1. PRENUMERERA PÅ ROCKYDUST OCH DRESSINENGAMING NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.