Lilla Tjuv och Polis

 

Lilla Tjuv och Polis påminner om det klassiska spelet Tjuv och Polis men med lite förenklade regler för att passa mindre barn. Spelet går bra att spela från 4 år och man kan vara mellan 2 till 4 spelare. Speltiden är väldigt kort (5 minuter) så lägg gärna till egna spelvarianter vartefter eller spela om och om igen!

Så spelar man Lilla Tjuv och Polis

I spelet finns både snälla och stygga tjuvar, en del har inte stulit något alls och andra går runt med en massa stöldgods. Under tjuvarna finns ett klistermärke som visar vilka av dem som har stulit något.

Alla spelare väljer en färg, en polis och 1 fängelsehörna och placerar dessa i valfritt hörn av spelplanen. Polisen får man ställa varsomhelst och samtliga tjuvar ställs i mitten av spelet (åtta i varje fält).

Yngsta spelaren börjar genom att kasta tärningen och gå 1-4 steg beroende på hur många prickar tärningar visar och sedan kontrollera en valfri tjuv inom den fjärdedel av spelplanen som man står vid. Om det visar sig vara en tjuv med stöldgods ska denne placeras i spelarens fängelse. Om inte, står tjuven kvar. Obs, alla andra spelare får se under tjuvarna när de kontrolleras.

Specialtjuvar

Tjuven rymmer! En tjuv rymmer tillbaka till spelplanen. Saknar spelaren bovar i sitt fängelse, händer inget.

 

Kolla 2! Spelaren får kontrollera 2 valfria tjuvar. Bovarna kan stå var som helst på spelplanen.

 

Vem vinner?

Den som först har tagit fast 5 stygga tjuvar (tjuvar med stöldgods) vinner spelet.

 

Sharing is caring!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.