När då då

 

När då då är ett roligt sällskapsspel för 2+ personer. Om ni gillar allmänbildning och historia är detta det optimala spelet!

Hur spelar man ”När då då”?

Spelet går ut på att placera ut historiska händelser på en tidslinje. Det finns olika kategorier: händelser, personer, prylar och platser som du ska placera ut rätt i tid i förhållande till övriga kort som representerar ett specifikt årtal. Du behöver alltså inte kunna exakt årtal men kunna placera in en händelse rätt i förhållande till de årtal du har på din tidslinje.

Alla spelare får ett tidslås (linje) och ett slumpmässigt kort var som placeras under tidslinjen. Spelet går i turordning medsols och det är alltid spelaren till vänster om dig som läser upp frågan du ska besvara. När det är din tur slår du tärningen och färgen på tärningen avgör vilken kategori du ska plocka upp ett kort från. När du svarar rätt placerar du kortet över tidslinjen. Du får fortsätta ta nya kort så länge du lyckas placera korten rätt i förhållande till korten både över och under din tidslinje. Men skulle du däremot svara fel på ett kort ryker alla kort du svarat rätt på i denna omgång. Du kan när som helst välja att låsa korten genom att sluta ta nya kort. När du låser korten placerar du dessa under tidslinjen. Dessa kort är nu säkrade men du behöver fortfarande placera in kort i nästa omgång i förhållande till de årtal du har under din tidslinje.

Vem vinner?

Den som först når 10 kort vinner spelet.

 

Sharing is caring!

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.