Sekvens (kille-kort)

 

Sekvens, 2-6 deltagare.

Före given satsar alla ett överenskommet belopp till potten. Varje spelare får 5 kort var. Spelarna får i tur och ordning möjligheten att öppna spelet.

Den som står i tur har två möjligheter. Han kan satsa ett belopp till potten. Men han får passa. Om ingen spelare öppnar så kastas korten och ny giv göres.

När någon öppnat finns 3 alternativ för övriga spelare. Att gå med genom att satsa lika mycket i potten, att stegra genom att lägga till ännu mer, eller att lägga sig och då förlora insatsen.

Om någon stegrar måste även de andra spelarna satsa lika mycket om de går med. Omvänt, om alla lägger sig utom en så vinner denne potten utan fortsatt spel, men måste visa upp korten för att visa att han ej bluffat.

De som fortfarande är med får nu möjlighet att köpa kort. Man kastar de kort man ej vill ha och får av given kort från högen som blev över vid utdelningen.

Den som sedan har längst sekvens av kort i stigande följd vinner potten. Har flera spelare lika långa sekvenser så vinner den som har sekvensen med högst kort.

Sharing is caring!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.