Texas Hold’em regler

 

Sammanfattning

Texas Hold’em är idag den vanligaste pokervarianten. Varje spelare blir tilldelad två hålkort. Dessa kort är privata och inte synliga för de andra spelarna. Under spelets gång kommer även fem uppåtvända kort läggas upp på bordet. Dessa kort är gemensamma kort som alla spelare får använda sig av. Spelarna får sedan använda sig av vilken femkortskombination bland de fem gemensamma och de två privata kort för att skapa sin hand. Man kan alltså använda alla fem korten som ligger på bordet eller använda en eller två av de korten som man har på hand.

Börja Spela

Mörkar / Blinds
I Texas Hold’em använder man sig av en dealerknapp för att markera vart korten ska delas ifrån. Efter varje spel flyttas dealerknappen vidare ett steg. Lilla och stora mörken (blind) satsas av de två spelare direkt till dealerns vänster.

Första Satsningsrundan (Pre-Flop)
När mörkarna är satsade delar dealern ut två nedåtvända kort (hålkort) till samtliga spelare med start från lilla mörken. Dessa kort är spelarnas privata kort. Spelaren till vänster om stora mörken (big blind) startar första satsningsrundan genom att syna (satsa lika mycket som stora mörken), höja (lägsta höjning är den samma som stora mörken) eller lägga sig. Första satsningsrundan är klar när alla spelare satsat lika mycket i potten eller lagt sig (efter en spelares bet).

Andra Satsningsrundan (The Flop)
När den första satsningsrundan är avklarad bränner dealern det översta kortet i leken. Detta främst för att undvika fusk genom t.ex. märkning av kort. Dealern lägger därefter upp tre öppna kort på bordet. Dessa kort kallas The Flop eller floppen, och är tillgängliga för alla spelare. Spelaren till vänster om dealern startar andra satsningsrundan genom att checka (passa) eller ”öppna potten” genom att satsa. Andra satsningsrundan är klar när alla spelare satsat lika mycket i potten, checkat (passat) varvet runt eller lagt sig (efter en spelares bet).

Tredje Satsningsrundan (The Turn)
När den andra satsningsrundan är avklarad bränner dealern åter igen det översta kortet i leken och lägger därefter ytterligare ett öppet kort på bordet. Detta kort kallas för The Turn eller 4th Street. Även detta kort är tillgängligt för alla spelare. Tredje satsningsrundan går till på exakt samma sätt som andra rundan och är klar när alla spelare satsat lika mycket i potten, checkat (passat) varvet runt eller lagt sig (efter en spelares bet).

Fjärde Satsningsrundan (The River)
Dealer bränner det översta kortet och lägger därefter ut ytterligare ett öppet kort på bordet. Detta kort kallas för The River eller 5th Street och är det femte och sista öppna kortet spelarna får använda sig av för att skapa sin hand. En fjärde och sista satsningsrunda startar och går till på exakt samma sätt som de två tidigare.

Showdown
Efter att den fjärde och sista satsningsrundan är avklarad är det dags för ”showdown” där spelarna som är kvar i spel visar sina händer. Spelarna får använda sig av vilken femkortskombination bland de fem gemensamma och de två privata kort för att skapa sin hand. Man kan alltså använda alla fem korten som ligger på bordet eller använda en eller två av de korten som man har på hand. Spelaren med den bästa femkortskombinationen vinner potten. Är två eller flera händer lika bra delas potten mellan vinnarna.

 

Sharing is caring!

11 kommentarer

  1. En generell regel är om man är osäker. Var och en väljer ut de fem kort man helst vill ha. Både på sin egen hand och på bordet eller bara på bordet. Sen gör motståndaren(arna) samma sak. Är det då lika så blir det splitt= man delar potten. Som i ditt exempel. Det högsta paret vinner och om båda har det högsta paret så är det splitt.

    
 1. Hej jag har en Holdemregel fråga.

  – 2 spelare kvar efter river.
  – Båda spelarna checkar
  – Spelare nr 2 i ordningen att visa sina sin hand visar före spelare nr 1 i ordningen att visa. Måste spelare nr 1 ändå visa sina kort om denne inte vill.

   
  1. Självklart måste man visa sin hand. Att vinna utan att visa sin hand kan endast göra om man satsar och ingen är villig att syna genom att sätta in lika mycket

    
 2. No Limit: In this edition of the game there is a limitation regarding the minimum worth only.
  However, you would discover that it is easy and quick to learn the rules of this game.
  You can easily choose any one of them but make it sure
  that they are safe sufficient. You might even decide to transfer to larger stakes games.
  Nonetheless, you can nonetheless read all about them
  over the Web.

   

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.