Bingo regler

 

Spelet innehåller: siffertavla, 20 BINGO-kort, 75 spelbrickor och pappbrickor

Regler
Innan spelet börjar bestäms vem som skall vara utropare. Utroparen har hand om siffertavlan och de numrerade brickorna. Siffertavlan är indelad i fem lodräta rader och är numrerad från 1 till 75.
Överst på siffertavlan och BINGO-brickorna står BINGO.

I raden under B finns siffrorna från 1-15
I raden under I finns siffrorna från 16-30
I raden under N finns siffrorna från 31-45
I raden under G finns siffrorna från 46-60
I raden under O finns siffrorna från 61-75

Utroparen fördelar BINGO-brickorna mellan spelarna. Varje spelare får också ett antal brickor att täcka sina siffror med. Sedan blandar utroparen de numrerade brickorna och drar ett nummer åt gången. Bokstav och nummer på den dragna brickan ropas upp. Om utroparen t.ex. drar bricka B12, täcker alla spelare som har nummer 12 på någon av sina BINGO-brickor, detta nummer. Nummer 12 finns alltid i raden under B. Utroparen lägger sedan det dragna numret på sin siffertavla, och drar ett nytt nummer.
Spelet fortsätter tills någon av spelarna har 5 nummer i rad, antingen lodrätt, vågrätt aller diagonalt. Den fria kvadraten i mitten av BINGO-brickorna täcks innan spelets början med en bricka. Denna får räknas med i spelet.

En spelare som har 5 nummer i rad ropar “BINGO”. Utroparen kollar att det stämmer genom att spelaren får räkna upp numren i den vinnande BINGO-raden. Om en spelare ropat BINGO utan att ha det, får han börja om med tom bricka. Om två spelare har BINGO samtidigt, vinner den som först ropat BINGO.
Spelet är slut när någon fått BINGO. Men om man vill kan man fortsätta och se vem som först lyckas fylla en hel BINGO-bricka.

 

Sharing is caring!

10 kommentarer

  1. Jag ska spela bINGO UTE MED PENSIONÄRER. Tanken är att sätta ut ca 12 stationer som deltagarna får gå runt och pricka av siffror. vi ska ha 4 vinster, kanske 60 deltagare får varsin bingobricka,
    Men hur gör man för att det bara ska bli 4 vinnare. jag vill också försöka göra rättningen så fort som möjligt. Med mall..
    Kan jag få hjälp med detta-
    Hälsningar Catharina

     

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.