Hej Knekt regler

 

Hej knekt, 4-6 deltagare, 52 kort. Korten delas ut. Med 5 respektive 6 deltagare borttages 2 respektive 4 2:or så att alla får lika många kort. Spelarna lägger sina kort i högar med baksidorna upp framför sig. I tur och ordning lägger deltagarna sitt översta kort i en hög i mitten med framsidan upp. Är det 10, knekt, dam, kung eller äss, då skall övriga deltagare hälsa på det. Den som blir sist med att utföra rätt hälsning, måste ta upp alla kort som ligger mitt på bordet och placera dem underst i sin egen hög. Deltagarna lämnar spelet allteftersom de blir utan kort. Den förlorar som sist blir ensam kvar.
Hälsningarna som följer. På 10:orna skall man vissla. Till knekten skall man säga ”hej knekt”. Till damen skall man säga ”goddag dam”. För kungen skall man stå upp och göra honnör. Vid ässet skall man slå handen i högen mitt på bordet.

Göran H I Johansson

Sharing is caring!

5 kommentarer

  1. Tack vare att jag såg trevliga Farmen Vip, så såg jag när dom spelade Hej knekt, som jag spelade för många år sedan ser framemot att spela det när jag träffar barnbarnen nästa gång.❤

     
  2. Det är värre att säga fel hälsning, så om någon gör det får den spelaren ta upp korten istället för den som var sist med rätt hälsning.

     

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.