Omaha poker

 

Omaha liknar Texas hold’em då alla spelare får så kallade community cards, det vill säga, gemensamma kort på bordet för att skapa en så stark hand som möjligt. Det är även, som i Texas Hold’em, upp till fyra betningsrundor.

De två spelarna till vänster om given betalar lilla respektive stora blind för att vara med och spela. Övriga spelare får se sina kort ”gratis”.
Alla spelare får sedan fyra kort i handen.
Betingrundorna går till som i Texas Hold’em där spelaren efter stora blind börjar betta, checka eller folda.
När alla sagt sitt lägger dealern upp tre kort på bordet – den så kallade floppen. Sedan följer nästa bettingrunda. Det är nu spelaren till vänster om given (samma som la lilla blind) som börjar ”prata”.
När denna runda är slut lägger dealern ett fjärde gemensamt kort – detta kallas ”turn”.
Efter denna runda följer ett femte och sista gemensamt kort som kallas ”river”.

Skillnaden mellan Omaha och Texas Hold’em

Som i Texas Hold’em ska spelarna skapa en så bra femkorthand som möjligt med hjälp två av de kort man har på handen (hålkorten) och tre kort från de gemensamma korten på bordet. Man måste alltså välja två kort från handen och kan inte bara välja ett eller inget som i Texas Hold’em.

Sharing is caring!

2 kommentarer

  1. Jag tycker om att äta kort. Någon mer? Har ni några kort till salu? Jag är väldigt hungrig. Jag har inga vänner pågrund av mitt beroende. Snälla hjälp mig.

     

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.