Ring of Fire regler

Ring of Fire

 

Hur spelar man Ring of Fire?

Ring of Fire är en variant av Ölspelet och spelas med en vanlig kortlek. Bryts ringen av kort straffas spelaren genom att dricka en häxblandning på bordet.

Ring of Fire regler
Bild på ”dräparen” 

Förberedelser

Ni behöver vanlig en kortlek, alkoholhaltig dryck och en större bägare som kommer att skapa ”dräparen”. Varje spelare har sitt egna glas med dryck och häller lite grann av sin dryck i bägaren som placeras i mitten på spelplanen. Kring ”dräparen” läggs en ring av kort ut. Cirkeln av kort ska vara överlappande.

Spelets gång

Den yngsta spelaren börjar att dra ett kort från cirkeln av kort, sedan går spelet medsols och var spelare turas om att plocka upp ett kort runt ”dräparen” och utföra det som gäller för det dragna kortet.

Regler för korten

Röda 2-6:or – Dela ut klunkar

Dela ut så många klunkar som kortets värde anger. Man kan välja att ge alla klunkar till en person eller flera. Till exempel, om du drar upp hjärter 3 så kan du dela ut två klunkar till spelare A och en klunk till spelare C.

Svarta 2-6:or – Drick själv

Man måste själva dricka så många klunkar som kortets värde anger. Till exempel, drar du upp spader fyra måste du dricka fyra klunkar från ditt egna glas.

7:or – Toapaus

Med detta kort får spelaren lämna spelet för att gå på toaletten. Kortet sparas tills spelaren behöver använda det.

8:or: Tummen upp

Det här kortet kan spelaren spara tills det är läge att använda det. Man använder det genom att placera sin tumme vid bordskanten. Detta ska övriga spelare upptäcka och göra likadant. Sista spelaren som gör detta tilldelas tre straffklunkar.

9:or: Tema

Spelaren som drar detta kort väljer ett tema och börjar därefter genom att säga något på valt tema. Till exempel länder. Då ska varje spelare i turordning snabbt säga ett land, och den som tvekar eller repeterar ett tidigare land tilldelas tre straffklunkar.

10:or – Regel

Här väljs en regel som sedan gäller under hela spelet. Det kan t.ex. vara att alla måste dricka med vänster hand, eller stå upp när man dricker. Missar man regeln tilldelas man tre  straffklunkar.

Knekt – Rim

Om du drar upp en knekt ska du säga ett ord som spelarna i turordning ska rimma på. Den som först tvekar eller repeterar ett tidigare sagt ord tilldelas tre straffklunkar.

Dam – Skål

Alla skålar och dricker en klunk.

Kung: Pose

Spelaren som får detta kort, kan när som helst under spelet ställa sig i en posé. Den deltagare som är sist på att härma posén tilldelas tre straffklunkar.

Ess – Waterfall

Om man får upp ett ess ska alla börja dricka samtidigt. Den person som drog upp essen får sluta dricka när den vill men spelaren efter får inte sluta dricka förrän denne gjort det. Så gäller för alla: man får enbart sluta dricka när spelare före en slutat dricka.

Vem förlorar?

När cirkeln av kort bryts måste spelaren som orsakar detta dricka upp häxblandningen i dräparen och förlorar därmed spelet.

Sharing is caring!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.