Tysk killewhist (kille-kort)

 

Tysk killewhist, 2 personer.

Spelarna får 11 kort var. De återstående 20 korten bildar talongen. Talongens översta kort vänds så att det kommer att ligga med framsidan upp. Under spelets första fas gäller det att bygga upp en bra hand. Under spelets andra fas gäller det att ta så många stick som möjligt.

Spelets första fas. Förhand lägger ett kort med framsidan upp. Motspelaren lägger ut ett kort. Den som lagt det högsta kortet lägger undan sticket. Han tar sedan det kortet i talongen som har framsidan upp medan motspelaren tar det som ligger närmast under i talongen. Sedan vänder han upp nästa kort i talongen och lägger ut ett kort till nästa stick. På detta sätt fortsätter spelet tills talongens sista kort tagits upp.

Spelets andra fas. Då talongen tagit slut sitter spelarna med vardera 11 kort på hand. Den som står i tur att spela ut gör detta. Spelet fortsätter nu på exakt samma sätt som tidigare med undantag av att spelarna samlar på sig sticken. När spelet är slut ges 1 poäng för varje stick utöver de 5 första.

Sedan startar nästa omgång. Den vinner partiet som först når minst 7 poäng.

Sharing is caring!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.