Finns i sjön

 

Finns i sjön är det löjligt lätta kortspelet som passar alla. Det enda som behövs är en vanligt kortlek och någon att spela med!

Så spelar du Finns i sjön

Varje spelare får sju kort var att ha på handen och resten av korten placeras utspridda med baksidan uppåt på bordet. Dessa kort på bordet bildar sjön. Man ska nu samla kvartetter, det vill säga fyra av samma valör, genom att fråga andra spelare efter kort. När man samlat en kvartett lägger man bort dessa kort.

Spelets gång

När det är din tur att fråga efter kort får du fråga vilken annan spelare som helst om de har något av de kort du behöver. Det kan vara vilken typ av kort som helst så länge du har minst ett kort av denna sort på handen. Om spelaren har det kort du efterfrågar måste denne ge detta kort till dig och skulle denne ha fler av denna sort får du samtliga. Har spelaren däremot inte detta kort svarar denne ”finns i sjön” och då får dra upp ett kort från bordet. Så länge andra spelare har de kort du efterfrågar får du fortsätta fråga. När du drar upp ett kort från sjön går turen över till nästa spelare på tur.

Inga kort kvar på handen

Om du inte har några kort kvar på handen får du plocka upp sju nya kort från sjön. Om sjön är tom får du vänta tills alla andra spelat klart.

Hur vinner man Finns i sjön?

Den som har flest kvartetter när alla kort är slut vinner spelet.

Finns i sjön för barn

När man spelar Finns i sjön med barn kan man dela ut lite färre kort till varje spelare och istället för att få fyra av samma valör så räcker det med att samla ett par.

 

Sharing is caring!

25 kommentarer

  1. Jag gillar kukar mer än vad ni gör och jag är den boten som har gjort saga berge chaimoon skiten plus jag skrev bara en komentar men ni är ju fan tröga jävla kuk sugare

     
    1. Då har man förmodligen för få kort i sin kortlek (alternativt har motspelaren fyra kvar av samma sort)…

       

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.